Farger har ulik effekt

Farger kan både dempe og framheve, alt etter hvilke nyanser og farger du velger. Dette gjelder både for sminke, klær og interiør. Hovedregelen er at mørke farger demper mens lyse farger framhever ting. Derfor gjelder det å tenke gjennom fargevalget og finne ut hva du ønsker å framheve. På den måten får du framhevet det beste med deg selv eller hjemmet ditt.

Tilpass fargene

De naturlige fargene dine avgjør hvilke farger du bør velge på sminken din. Alle naturlige farger er vakre, og det er viktig å framheve akkurat din skjønnhet. Fargene dine kan også endres med sider, og voksne kvinner bør ofte velge andre farger enn unge kvinner.

Først må du finne ut om du har varm eller kald hudtone. Start alltid forsiktig når du legger sminke på huden. Det er bedre å legge på for lite farge enn for mye, for det er lettere å legge på litt mer senere enn å fjerne for kraftig farge. Når du skal sminke øynene, bør du alltid sminke begge øyne samtidig, og gjøre de samme trinnene på hver side før du går videre. Ellers kan det bli vanskelig å sminke begge sider likt. Tenk på hva du vil dempe eller framheve.

Farger i hjemmet

Farger kan også brukes til å skape stemning i hjemmet. Når du legger tapet, kan du for eksempel gjøre rommene lysere eller mer avdempet. Tapeter på soverom bør gjerne være i litt mørke, avdempede farger for å skape en lun og rolig stemning. Du kan velge samme tapet på alle vegger, men du kan også kombinere ulike farger av samme tapet eller til og med legge et helt annet tapet på en av veggene, for å gi spennende kontraster. Du finner et stort utvalg av tapeter til soverom på Familietapeter.no. Her kan du finne duse, rolige farger og mønstre, og sprekere farger og motiver dersom du foretrekker det.

Fargekorrigering

Tapeter kan brukes til å dempe eller roe ned et rom, og sminke kan også brukes til å dempe hudproblemer, som rødhet, mørke ringer, blodårer eller urenheter. Såkalt fargekorrigering kan gi deg en jevnere hudtone, som igjen gjør det enklere å leke seg med spennende sminke. Det kan ta litt tid å lære seg å bruke fargekorrigerende sminke riktig. Du må passe på å ikke bruke for mye. Begynn heller forsiktig og prøv deg fram Du må også unngå skarpe overganger mellom fargene.

zerif-lite