Finn riktig farge på din foundation

I jakten på den perfekte foundation er det én ting som kanskje er viktigere enn alt annet, nemlig å finne den riktige fargetonen. Vi har alle opplevd at foundation kan bli for gul eller brun, noe som gir et uheldig skille mellom ansikt og hals. Dette ser ikke pent ut, og det samme gjelder dersom du bruker foundation som er for lys. Da er det fort gjort å se syk eller blodfattig ut! Men hvordan finne riktig farge på foundation?

Finn ut hva slags undertone du har!

Det første du bør gjøre når du skal finne en foundation som matcher hudfargen din, er å finne ut hvilken undertone huden din har. Dette kan du enkelt gjøre ved å se på blodårene på håndleddet ditt. Er blodårene blålige? Da er sannsynligheten stor for at du har en kald undertone i huden din. Er blodårene derimot grønnlige, har du sannsynligvis en varm undertone i huden. Er du midt imellom grønn og blå, er du nøytral. Det er ofte slik at de som er veldig lys i huden, som for eksempel rødhårede eller blondiner, har en kald undertone. Du kan imidlertid være blondine med varm eller nøytral undertone også. En med mørk hud kan også ha kalde undertoner.

Et annet triks for å finne riktig undertone, er å sjekke hva slags smykker som kler deg best. Kler du sølv best? Da har du sannsynligvis kalde undertoner i huden. Kler du derimot gull best, er du nok mer på den varme delen av skalaen. Men hva er egentlig kald undertone i huden? Kald undertone betyr at du har rødlig skjær i huden (altså ikke blå, som du kanskje skulle tro basert på ordet «kald»). Har du varm undertone i huden, har du et gyllent og gulaktig skjær i huden.

Prøv ulike foundations før du kjøper!

Når du vet hvilken undertone du har, gjelder det å finne riktig farge på din foundation. Husk at selv om du har mørk hud, kan undertonen fortsatt være kald. Det betyr at du må finne en foundation med mørk farge og kalde undertoner. Mange foundations merkes med fargekoder som W, C eller N, der W står for «Warm», C står for «Cold» og N står for «Neutral». Bak bokstaven finner du gjerne et tall som sier noe om hvor mørk eller lys fargen er. Har du melkehvit hud med kaldt skjær, ville kanskje «C0» vært riktig farge for deg. Det er lurt å teste forskjellige foundations på håndleddet før du kjøper en, men det aller beste er å teste den på huden i ansiktet eller på halsen. Går en foundation i ett med halsen, er sjansen stor for at du har funnet riktig farge. Husk at mange foundations blir mørkere i løpet av dagen grunnet oksidasjon, så velg gjerne en litt lysere tone enn du trenger.

zerif-lite