Eyeliner til hverdags?

Det er mange som ønsker å ta seg litt ekstra godt ut – også til hverdags. En klassiker mange kvinner tyr til, er eyeliner langs øvre kant av øyenvippene. Det er imidlertid en kunst å påføre eyeliner riktig. Nettsiden MinMote er blant bloggene som kan vise deg hvordan eyeliner tas på. Vi har alle opplevd hvor kjedelig det er å bomme med eyelineren, for så å måtte vaske av all øyesminken og gjenta hele prosessen på nytt. Nøkkelen til suksess er å ta seg god tid og å ha en stødig hånd.

Tynnere linje enn til fest?

Mange foretrekker å lage en noe tynnere linje med eyelineren til hverdags sammenlignet med fest. Eyelineren er med å gi deg mer definerte vipper. I hverdagen bør du droppe eyeliner på nedre vippekant, da dette fort kan gi en oversminket look. Det beste er å tegne en tynn strek så tett inntil den øvre vippekanten som overhodet mulig. Lag gjerne cat eye-effekt selv om det er midt i uken, men pass på at du mestrer teknikken. Det finnes egne hjelpemidler for å få katteøye-effekten slik du ønsker, som for eksempel å tegne streken langs en papirkant slik at den blir jevn. Prøv å gjøre slik at streken følger samme kurve som øyet ditt, litt på skrått oppover (heller en rett ut til siden). Lager du en for tykk eyeliner-linje, kan du fort ende opp med en oversminket look.

Flytende eller fast eyeliner?

Dette handler litt om smak og behag. Mange sverger til flytende eyeliner dersom de skal lage cat eye-effekt, men husk at det er vanskeligere å påføre flytende eyeliner. Øv deg gjerne med en blyant-eyeliner (kajal) først, da dette ikke er like lett å søle med. Det er viktig at kajalen er spisset, da en butt fasong gir en mye tykkere stripe. Fordelen med flytende eyeliner er at du slipper å spisse den hele tiden. Mange synes at kajal passer best dersom de skal lage smoky eyes, men dette er kanskje ikke like aktuelt til hverdags.

Hvilken farge skal du velge?

Mange velger automatisk svart eyeliner uten å tenke noe mer over den saken. Det kan imidlertid være greit å vurdere andre farger også. En mørk grå eyeliner gir et mindre skarpt uttrykk, og kan ofte passe supert til deg som er lys i hud og hår. Forhør deg gjerne med de ansatte på parfymeriet, dersom du er usikker på hva slags eyeliner som ser mest naturlig ut på deg. Det finnes mange farger å velge mellom!

zerif-lite