Litt om sminke

I denne artikkelen skal vi snakke litt om sminke og hvordan vi kan oppnå ønsket resultat på enklest mulig vis. Det første vi skal begynne med er å introdusere hva sminke egentlig er og noen forskjellige typer med sminke som finnes i dag.

Sminke

Når vi snakker om sminke så mener vi det som en del av de kosmetiske verktøyene som finnes der ute. Kosmetikk innebærer altså det utseendemessige. Sminke er altså noe som på mange måter har blitt brukt veldig langt tilbake i tid. Før kunne man bruke ting som aske og blod for å forskjønne utseende til den som brukte det.

I dag bruker man sminke fortsatt på samme måte, for å forbedre sitt eget utseende. På samme måte som man kan bruke for eksempel klær og sko til å si noe om seg selv til verden så kan vi også bruke sminke på samme måte. Dersom du er interessert så kan du forresten skaffe deg noen veldig kule Nike sko i denne lenken som er lagt ved.

En av de mest kjente sminker som finnes er kanskje leppestift. Dette er også kanskje en av de sminker som det er lettest å ta på. For å kunne sminke seg ordentlig trenger man nemlig faktisk en god del kunnskaper om hvordan man skal gjøre det, og det skader heller ikke at man har litt kreativitet.

Hvordan sminke seg?

Det finnes utrolig mange på nettet som kan hjelpe deg med hvordan du skal sminke deg, men det du bør fokusere på først og fremst er egentlig å lage din egen vri på det.

Det vi kan begynne med er det vi kaller for en “primer” og dette er noe som vi bruker for å beskytte huden men også for at resten av den ordentlige sminken som vi setter på skal sitte godt på ansiktet. Etter at vi har satt på primeren så kan vi ha på en foundation.

En foundation er på en måte en krem som er hudfarget, slik at du jevner ut fargene som kommer på ansiktet ditt etterpå. Poenget er at det ikke skal oppstå fargeskiller i ansiktet ditt etter at du har sminket det.

Nå har du forberedt deg på å sminke deg, men du kan også jevne ut noen farger ved å legge på en concealer, men dette er ikke noe som du nødvendigvis trenger. Det er mer noe du bruker etter behov dersom du ser at det er noen ting på ansiktet ditt som du vil jevne ut eller fjerne.

Blush er også noe du kan bruke for å få en fin farge på kinnene, og dersom du har lyst til å bruke dette så er det selvfølgelig mulig det også.

zerif-lite