Foundation som ikke tetter porene

Det å finne den perfekte foundation er ingen lett jobb. Det finnes mange meninger om hvilken foundation som er best på nett, dersom du for eksempel søker på «foundation test» eller «beste foundation». Den perfekte foundation skal føles lett, se naturlig ut og selvfølgelig ikke forårsake urenheter i huden. De fleste som bruker foundation har et ønske om at huden skal fremstå som fri for urenheter, og da er det et paradoks at det ofte er nettopp sminken som gir huden kviser. Det gjelder derfor å finne foundation som ikke tetter porene!

Velg mineralbasert foundation

Mange med uren hud velger å bruke foundation som er basert på mineraler. Det finnes mange

gode produkter å velge blant. Mineralfoundation har den fordelen at den er laget av knuste mineraler og rene ingredienser, og fås gjerne i puddervariant. Klassisk foundation inneholder ofte olje og fettstoffer, talkum, fargestoffer og vann. Velger du mineralbasert foundation, er fargene basert på naturlige pigmenter. Ettersom mineralbasen er uten olje, er det mindre sjanse for at porene tettes.

Smink deg lett

Et annet viktig poeng når du legger basen på huden, er at du ikke sminker deg med et tykt lag. Det er naturligvis større sjanse for at porene tettes om du har lag på lag med foundation. Se for deg at huden trenger å «puste», og jo mindre sminke du har på, dess lettere er det for huden å få luft. Velg gjerne en foundation med god dekkevne, slik at du kun trenger å ta på ett lag. Eventuelt kan du finne en god concealer, da dette gjør det lettere å dekke til problemområdene. Du trenger nemlig ikke å dekke hele ansiktet med foundation når du egentlig bare ønsker å dekke én kvise på haken. Det er dog viktig at du finner en concealer eller foundation som passer til hudtonen din.

Husk å vaske sminken av om kvelden

Dersom du har på foundation hele dagen, er det viktig at du vasker den godt av før du legger deg om kvelden. Hvis du legger deg med sminkerester i fjeset, får ikke huden pustet i like stor grad mens du sover. Invester derfor i en god sminkefjerner som får med seg alt av sminkerester. Også her kan det være lurt å velge en variant uten olje. Når sminken er vasket av, trenger du egentlig ikke å tilføre flere produkter på huden, med mindre du har veldig tørr hud. I så fall kan en nattkrem være nyttig, men pass på at den ikke er for feit hvis du sliter med uren og oljete hud. Velg gjerne en lett hudkrem basert på naturlige ingredienser, da dette vil forhindre at porene dine tettes igjen før du skal sove om natten.

zerif-lite