Mineralsminke

De siste årene har mineralsminke blitt en populær trend blant norske kvinner. Dette er sminkeprodukter som er laget av naturlige mineraler og pigmenter, noe som er bra for huden din. Tradisjonell sminke inneholder ofte olje og unaturlige fargestoffer, noe du slipper å tenke på med mineralsminke. De fleste tenker på foundation når de hører ordet «mineralsminke», men det finnes både blush, concealer, øyenskygge og andre sminkeprodukter som er basert på mineraler.

Ingredienser i mineralsminke

Mineralsminken du kjøper inneholder ikke annet enn mineraler som forekommer naturlig i det fri. Dette er med andre ord produkter som gjør at du slipper å bekymre deg for kunstige ingredienser og fargestoffer. Her er ingrediensene som hyppigst forekommer i mineralbasert sminke:

  • Sinkoksid
  • Jernoksid
  • Titandioksid
  • Bismuth oksyklorid
  • Mica
  • Magnesium
  • Sink

Dette er ingredienser med ulike egenskaper som gir ønsket resultat når de påføres huden. Det kan være greit å kontrollere ingredienslisten før du kjøper mineralsminke, for å få best mulig resultat. Sinkoksid har for eksempel en dekkende effekt som samtidig regulerer talgproduksjonen i huden, noe som er perfekt for deg med fet hud. Jernoksid har en brunlig farge, og er med på å tilføre farge i din foundation eller blush. Titandioksid har hvite pigmenter og er samtidig vannavstøtende. Også dette stoffet bidrar til å gi sminken ønsket farge. Mica har lysreflekterende egenskaper som bidrar til å gi huden glød. Velg produkter med lite mica om du har oljete eller fet hud, for en mindre blank effekt. Også bismuth oksyklorid har lysreflekterende egenskaper, og kan være lurt å styre unna om du har allerede blank hud. Det kan være lurt å velge produkter med magnesium og sink, da disse stoffene er kjent for å ha anti-inflammatorisk effekt.

Populære merker

Det er flere sminkemerker som fokuserer på å lage nettopp mineralbasert sminke. En av de mest kjente er kanskje bareMinerals, et sminkemerke som har valgt å kun bruke mineraler som ingrediens i sine sminkeprodukter. BareMinerals har alt fra øyesminke til base, og har fått mange fans verden rundt for sine gode produkter. Du finner også produkter basert på mineraler hos sminkeprodusenter som også har vanlige produkter. Eksempler på dette er Jane Iredale, Bobbi Brown, L’Oreal og en rekke andre. Besøk gjerne et parfymeri neste gang du skal kjøpe sminke – der kan du få gode råd!

zerif-lite