Tør du å gå uten sminke på fest?

I dagens samfunn utsettes unge jenter (og gutter) for et stort utseendepress, og vi kan blant annet lese i Dagsavisen at ungdom bruker flere timer foran speilet hver dag. Dette er en litt lei trend, og mange ønsker at jaget etter å se bra ut skal dempes. I en tid der mange retusjerer bildene sine på Instagram, og mange fikser på eget utseende, kan det være vanskelig å være den som tar ansvar og går i motsatt retning. Men du kan faktisk være med å utgjøre en forskjell. Tør du for eksempel å gå på skolen eller fest helt uten sminke?

Vis andre at du er fornøyd med ditt naturlige jeg!

Ved å gå sminkefri på fest, kan du bidra til å skape aksept rundt et naturlig utseende. Alle har kviser og poser under øynene iblant, og det er fullt mulig å vise seg i offentlighet likevel. Dette er nok en tanke mange er enige i, men de færreste bidrar selv til å gjøre noe. Derfor oppfordrer vi deg til å tørre å gå sminkefri. Kanskje venninnene dine blir inspirert? Sammen kan dere lage en liten revolusjon.

Lett sminke på fest

Dersom det å gå helt sminkefri skremmer deg, kan du droppe den tunge festsminken og heller gå for et mer naturlig utseende. Velg gjerne BB-cream og andre lette foundation-produkter, og avslutt med litt blush i kinnene for å få glød. Da trenger du ikke føle deg helt «naken», samtidig som du får litt bedre selvtillit.

Utfordre hverandre!

Hvis du ønsker å gå uten sminke – hvorfor ikke utfordre en venninne til å gjøre det samme? Dere kan konkurrere dere imellom om å gå lengst mulig sammenhengende uten sminke, og den som taper må spandere en tur på kafé på den andre. Lykke til!

zerif-lite